Домашните любимци несъмнено са голяма радост за всички членове на

...
Домашните любимци несъмнено са голяма радост за всички членове на
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем при покупката на мъници?

Домашните любимци безспорно са огромна наслада за всички членове на фамилията. Много хора избират дребни животни, които не изискват ангажиращи грижи като ежедневни разходки. Ако и вие сте решили да зарадвате своите близки с хамстер или морско свинче, ето какво би трябвало да вземете поради преди покупка.

Ако сте решили да си изберете морско свинче, в зоомагазините се оферират най-общо три разнообразни породи. Най-често срещани са представителите на британската порода с пай и равен косъм – те са извънредно устойчиви и се гледат най-лесно. Разбира се, това напълно не значи, че другите 2 типа биха ви затруднили изключително.

Рошавите морски свинчета, известни още като розетки, са също по този начин лесни за развъждане, само че са доста по-забавни на външен тип. Най-атрактивни обаче са морските свинчета с дълъг косъм от породата ангора. Грижите за тях лишават малко повече време, защото дългата им копринена четина би трябвало всекидневно да се разресва и постоянно да се подстригва. Поради това те не са подобаващи за дребни деца.

Ако към този момент сте се спрели на порода, време е за покупка. Осведомете се на първо място за възрастта. Не купувайте животно, което е на по-малко от три седмици. Не вземайте обаче и женска, която е по-възрастна от два месеца, тъй като в противоположен случай може да се окаже, че сте се сдобили освен с едно животно, а с цяло семейство.

За тези от вас, които са решили да се снабдят с по-малък домакински любим, а точно да си вземат хамстер, също има някои особености, които би трябвало да знаете. Породата при този тип е от най-голямо значение.

Златистите хамстери са най-разпространени и са подобаващи, в случай че имате деца. Тъй като те са малко по-едри, разрешават да бъдат галени. Освен това са извънредно отзивчиви. Отрицателните им черти е, че не могат да живеят умерено с други представители на своя жанр.

Хамстерите джуджета са дребни и атлетични. Те са безпределно занимателни за своите стопани, тъй като постоянно са енергични. Могат да живеят в група с други хамстери. Лошото при тях е, че енергичният им темперамент ги прави нападателни, а огромна част от тях са експерти в бягането от клетката.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР