Домашните любимци играят огромна роля в нашия живот. Те са

...
Домашните любимци играят огромна роля в нашия живот. Те са
Коментари Харесай

Кои са любимите храни на игуаните

Домашните любимци играят голяма роля в нашия живот. Те са нашата незаменима компания и най-хубав другар. Ето за какво изборът на домакински любим рефлектира на вашата бъдеща връзка с него. Затова е значимо да изберете животно, което да въплъщава вашия дух и сила.

Екзотичните животни стават все по-популярен избор за домакински любим. Това е напълно обяснимо, защото хората преоткриват отзивчивия и преклонен темперамент зад страховитата визия на влечугите като змии, хамелеони, гущери и всички сходни. Игуаната е едно от най-избираните екзотични животни, поради своята впечатляваща визия и преклонен темперамент.

Освен хубав и мирен домакински любим, игуаната не е и претенциозна във връзка с своето развъждане. Най-важният фактор, който предстои на особено внимание, е храненето на игуаната.

Преди да вземете игуаната за собствен домакински любим, то би трябвало да обмислите добре дали можете да се адаптирате към питателните привички на игуаната.

Ето кои са обичаните храни на игуаните:

Зелените игуани неслучайно се назовават по този начин. Те са напълно растителноядни животни, които се хранят най-вече с плодове, зеленчуци и листни зеленчуци. Особено обичани храни на игуаните са тъмнозелените зеленчуци. Такива са магданозът, кориандърът, кресът и китайското зеле. Една от обичаните им храни е глухарчето. За тях то съставлява вкусна и извънредно потребна храна, поради високото наличие на калций.

Други потребни храни за зелената игуана са:

- Детелини;

- Люцерна;

- Зелен боб;

- Пащърнак;

- поветица;

- Тиквички;

- Праз;

- Грах и др.

 Игуана

Въпреки че зеленчуците наподобяват като съвършената опция за хранене на тези домашни любимци, то въпреки всичко има известни изключения. Такива са зеленчуците с прекомерно доста вода в състава си и с оскъдно наличие на хранителни субстанции. Най-същественият образец са целината и айсберг марулята.

Най-добрата опция за игуаната обаче остава уравновесената и разнообразна диета, която да се приближава оптимално до храната в нейния натурален хабитат.

Менюто на тези животни би трябвало да бъде от 20-40% формирано от зелена храна с целесъобразните кресон, зелена ряпа, горчица, ескарол и глухарче. По-малък развой да се отдава на зеления боб, зрялата люцерна, чушките, картофите, гъбите, грахът и жълтата тиква. За плодовете се оставят не повече от 10%, като най-полезни са пъпешът, ябълката, папаята, мангото, гроздето, динята и бананът.

Вижте също: Забранени храни за игуани

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР