Домашни рецепти при гъбички по ноктите Смесете 10 г прополис

...
Домашни рецепти при гъбички по ноктите Смесете 10 г прополис
Коментари Харесай

Домашни рецепти при гъбички по ноктите на ръцете и краката

Домашни предписания при гъбички по ноктите

Смесете 10 г прополис и 100 мл алкохол. Направете си вана на краката в кондензиран разтвор на калиев перманганат, по-късно избършете краката си и пробвайте (доколкото е възможно) да напълните под ноктите примес от прополис и алкохол, след което фиксирайте с превръзка. Сменяйте превръзката през ден. Обикновено са задоволителни 3 процедури.

В 1 литър 9% оцет, накиснете една опаковка змийско мляко. Колкото по-дълго се упорства, толкоз по-добре. След това прецедете и прибавете 3 – 5 супени лъжици сол. Вечер, откакто измиете краката си, изсипете тази инфузия във леген и накиснете краката си за 5 минути. След това изсушете краката си (не бършете) и си легнете. За да засилите резултата, можете да вършиме такива бани два пъти дневно.

Гъбичка по ноктите на ръцете могат да бъдат излекувани за една седмица, като вършиме такива процедури вечер: намажете нокътя с катранен сапун, потопете го във сол и го завържете с превръзка за цялата нощ.

Накиснете краката си вечер, минете с нож лист ароматна кализия, тъй че да пусне повече сок и увийте нокътя с този лист. След това увийте с фолио и превръзка от горната страна. На сутринта нокътът ще стане мек и ще бъде елементарно да го отрежете, и да намажете с аптечен катран и превържете. Здравият нокът ще израсне скоро.

Смелете изсушено змийско мляко и смесете с йод, нанесете върху нокътя, обиден от гъбички, покрийте с фолио, по-късно с превръзка за една нощ. Обикновено 3 – 5 такива процедури са задоволителни.

Намажете засегнатите нокти със сок от индийски лук. Положителният резултат няма да се появи незабавно, само че резултатът е необикновен.

Накиснете нокътя и го увийте с памучен тампон, наквасен в кислородна вода. Правете това два пъти дневно. След 4 – 5 дни нокътят ще омекне и можете да го отрежете.

Вижте още: Пилешки бутчета с кефир на фурна – най-вкусните

Използвайте тези домашни предписания при гъбички по ноктите и бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР