Домашна сметанова торта Направих тази торта много набързо, защото имах

...
Домашна сметанова торта Направих тази торта много набързо, защото имах
Коментари Харесай

Домашна сметанова торта с бисквити и шоколад

Домашна сметанова торта

Направих тази торта доста небрежно, тъй като имах потребност от нещо в действителност бързо и кремообразно. Чудех се по какъв начин да я кръстя, всички имена бяха заети и като смешка сред брачна половинка и мен, в наклонността на днешните събития, някак самото име изплува на повърхността и я кръстих “Корона ”.

Тортата се прави с бисквити, сладка и заквасена сметана и два пласта шоколад. Рецептата е с по-малки количества, само че в случай че имате потребност от по-голяма торта, не се колебайте да ги увеличите.

За по-малка торта с размери на тавата 30×20 см, ще ви трябват следните съставки:
300 г бисквити
100 г пудра захар
500 г сладка сметана
400 г заквасена сметана
200 г шоколад за готвене
5 супени лъжици олио
5 супени лъжици мляко или повече

 Домашна сметанова торта с бисквити и шоколад

Приготвяне:
Разделете бисквитите на три равни елементи. Най-добре е да имате форма с размери 30х20 см. Направете я по този начин, както ще ви е по-удобно.

Смесете заквасената сметана с пудра захарта, след което разбъркайте. Разбийте сладката сметана на крем, след което я смесете със заквасената сметана и разбийте дружно.

Не е належащо бисквитите да се потапят в мляко, само че това зависи от бисквитите, които употребявате. Поставете фолио в на дъното на тавата, след което започнете да подреждате бисквитите.

Разтопете шоколада с олио, разбъркайте и прибавете млякото. Намажете една пета от квалифицирания заряд върху бисквитите. Заравнете, по-късно нанесете половината от разтопения шоколад и поставете в ледник, с цел да стегне леко.

След 10 минути намажете още веднъж една пета от пълнежа, наредете нов ред бисквити, още веднъж заряд, шоколад, по-късно изчакайте да стегне и повторете.

Намажете тортата с пълнежа, който ви е останал. Ако обърнете тортата върху паница за сервиране, поставете няколко супени лъжици мляко върху горния пласт бисквити.

Вижте още: Предсказанията за ковид, разказани в няколко книги

Украсете по избор. Тортата е най-добре да се охлади за няколко часа преди сервиране.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР