Домакиня или бизнесдама – каква е ролята на жената днес?

...
Домакиня или бизнесдама – каква е ролята на жената днес?
Коментари Харесай

Да изследваме Ролите на жената

Домакиня или бизнесдама – каква е ролята на дамата през днешния ден? Този въпрос беше в основата на Седмицата на европейската мода, която се състоя преди броени дни в унгарската столица Будапеща. Събитието, проведено по едно и също време от унгарската фешън организация и националната камара на италианската мода, събра над 30 от най-обещаващите гурута с игла и конец в ръка на Стария континент, а измежду тях се отличи Марко Рамбалди, почерпил ентусиазъм за сбирката си от 70-те години.

Със своите облекла италианецът показва актуален прочит на част от творчеството на върлата феминистка Марсела Кампаняно и по-конкретно на серията й от фотографии - „ Роли “. Черно-белите фотоси се вглеждат в другите нюанси на другояче цветната палитра от облици, които една жена е изграждала в обществото преди повече от 40 години.

Ситуацията, въпреки и видоизменена, не се е трансформирала радикално, в случай че съдим по сбирката на 29-годишния Рамбалди. Мениджър, държанка, активистка, продажница, студентка, даже транссексуална – по този начин младият дизайнер вижда другите функции на представителките на нежния пол. Започвайки от класическата за мъжката мода конструкция на дрехата, Рамбалди последователно прибавя повече женственост към моделите си, като редом с това се заиграва и с цветовете.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР