Домакинства от цялата страна се оплакват от все по-високите смети

...
Домакинства от цялата страна се оплакват от все по-високите смети
Коментари Харесай

Стачна готовност: Бизнесът и домакиствата с космически сметки за ток и газ

Домакинства от цялата страна се оплакват от все по-високите смети за отопление. Някои от тях употребяват газ, други електричество.

В Елин Пелин в дома на едно семейство разноските за газ за една година са се нараснали три пъти. Домакинът съпостави цените пред БТВ като сподели, че през декември 2020 година са платили 162 лева, а за същия месец на 2021 година – 482 лева

Увеличението е с 300%.

Мъжът добави, че в случай че не се намерения за обезщетения, към този момент се готвят митинги поради високите цени на газ и ток.

По-рано тази седмица ресторантьорския отрасъл също се оплака от рекордно покачване в сметките си за ток. Те демонстрираха сметки за електричество, които до преди месец са били 7-8 хиляди лв., а в този момент са близо 34 хиляди.

Едно от най-големите предприятия у нас - цех „ Арсенал “ пусна чиновниците си в отпуск и затвори порти, поради галактически сметки за ток.

Преди дни Читател на Tribune.bg, който е небитов консуматор на ток описа, че сумата, която ще би трябвало да заплати е съвсем двойна спрямо предходния месец. 350 лева сметка е пристигнала за еднофамилната му къща, която към момента е в развой на приемане на „ Акт 16 “. Той изясни, че ноемврийската сметка на фамилията била 290 лева, само че била понижена незабавно на 190 лева, след решението на Министерски съвет да бъдат дадени компенсации за небитовите консуматори. За новия месец обаче сходно решение няма и пострадалите ще би трябвало да платят цялостната сума, с цел да не се окажат без електрическа енергия в най-студения зимен месец.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР