Домакинът на Световното първенство по футбол Катар записа втора поредна

...
Домакинът на Световното първенство по футбол Катар записа втора поредна
Коментари Харесай

Сенегал изхвърли Катар от Световното с 3:1

Домакинът на Световното състезание по футбол Катар записа втора поредна загуба на Мондиала след проваляне от Сенегал с 1:3 в мач от група А на шампионата. Катарците демонстрираха по-добра игра от откриващия мач против Еквадор, само че Сенегал показва, че е тим от по-висока класа и справедливо стигна до триумфа.

Срещата на стадион " Ал Тумама " в Доха стартира равностойно, само че последователно африканците натиснаха в търсене на откриващ гол. Той падна в 41-та минута, когато нападателят на Сенегал Булай Дия се възползва от неточност на бранител на домакините и се разписа с прецизен изстрел по земя. Само три минути след почивката другият нападател на Сенегал Фамара Диедиу също записа името си измежду голмайсторите с доста акуратен удар с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Алиу Сисе позволиха разпределяне в редиците си и Катар сътвори няколко рискове за гол, отразени от Едуар Менди. Вратарят на Челси въпреки всичко капитулира в 78-та минута, когато резервата Мохамед Мунтари вкара със мощен изстрел с глава след положително центриране отдясно. Сенегалците реагираха незабавно и още веднъж поеха надзор над събитията, а в 84-та минута си подпечатаха триумфа с гол на Бамба Диен.

По този метод Сенегал записа първи точки на Мондиала и към този момент има еднакъв актив с Нидерландия и Еквадор, които се изправят един против различен от 18:00 часа. В същото време след втората си поредна загуба Катар може да загуби шансове да продължи напред още през днешния ден, в случай че Нидерландия избегне загуба против Еквадор.

В последния си мач от група Катар ще премери сили с Нидерландия във вторник, 29-ти ноември, от 17:00 часа, а по същото време ще се срещнат Еквадор и Сенегал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР