Домакинът на Световното Катар беше елиминиран от турнира след само

...
Домакинът на Световното Катар беше елиминиран от турнира след само
Коментари Харесай

Катар записа най-ранното отпадане на домакин на Световно в историята

Домакинът на Световното Катар беше отстранен от шампионата след единствено шест дни и два мача. Отборът не може да продължи в идната фаза, откакто загуби от Еквадор с 0:2 в първия дуел и от Сенегал с 1:3 през вчерашния ден.

Това е най-ранното отпадане на хазаин в 92-годишната история на Световните шампионати.

Съдбата на Катар беше решена, откакто Нидерландия и Еквадор приключиха 1:1 в другата среща от група " А ". Катарците има още един мач против Нидерландия във вторник. Той е от голяма важност единствено за " лалетата ".
 Снимка АП/БТА

Катар към този момент влезе в историята като първият хазаин, изгубил мача на откриването на шампионата. Република Южна Африка през 2010 г. е единственият различен отбор хазаин, отстранен в груповата фаза, само че южноафриканците реализираха победа и тъждество в два от трите им дуела.

Малката нация от Персийския залив е похарчила към 220 милиарда $ за първото Световно състезание в Близкия изток, само че в този момент откри, че огромното благосъстояние не може да купи и класа за националния тим.
 Снимка АП/БТА

Катар в никакъв случай не се е класирал за Мондиал, преди да завоюва правото да бъде хазаин преди 12 години. Всеки член на тима за азиатския първенец от 2019 г. играе за локален клуб.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР