Домакин на фолклорния фестивал е Grand Mall. Звездният гост на

...
Домакин на фолклорния фестивал е Grand Mall. Звездният гост на
Коментари Харесай

80 състава идват на 17 и 18 март във Варна за „Пролетно надиграване“2018

Домакин на фолклорния фестивал е Grand Mall. Звездният посетител на празника на националния танц е Николина Чакърдъкова, която ще излезе на сцената дружно с Неврокопския танцов състав

14.03.2018

След мощния си старт през предходната година, най-младият варненски фeстивал „ Пролетно надиграване “ брои с неспокойствие дните до своето второ издание. Празникът на българския национален танц ще бъде на 17 и 18 март в Grand Mall – комерсиалният център, който се наложи в последните години като привлекателен хазаин на цяла поредност от танцови прояви, станали част от културния календар на морския град. Фестивалът на българския фолклор се провежда от Grand Mall с партньорството на Сънрайз Мюзик ТВ и организация Бинев и с поддръжката на Община Варна.

„ Щастливи сме, че получихме високи оценки на първото издание на фестивала от професионалната общественост у нас и в този момент от цялата страна за нашето съревнование във Варна ще дойдат към 80 танцови колективи, школи и клубове “– споделя моторът на фестивала Марин Маринов от фолклорна телевизия Сънрайз Мюзик ТВ. Участниците ще се надпреварват за признанието на публиката и за оценките на високопрофесионалното жури с ръководител проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове доктор Данислав Кехайов – основен живописен началник на отбор „ Пирин “ и проф. доктор Антон Андонов – началник Катедра Хореография на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в отбор „ Тракия “. Водещ на шоуто ще бъде уважаваният доцент Венцислав Димов.

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: Танцови сформира, Школи и клубове за национални хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови сформира участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 година „ Пролетно надиграване “ Варна 2018 ще отличи спечелилите със статуетки, плакети и парични награди, като разпредели сред тях награден фонд в размер на 6500 лева

Много поздрави и посетители на фестивала ще радват многочислената аудитория в Grand Mall. Сред тях са Фолклорен танцов отбор Варна, Детски национален хор „ Медени звънчета “ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, Гайдарски оркестър с началник Драги Драгнев. Голямата родна звезда – посетител на фестивала ще бъде неповторимата Николина Чакърдъкова дружно с Неврокопския танцов състав. Нейният концерт ще бъде на 17.03. от 19:00.

Входът за всички събития на Пролетно надиграване Варна 2018 е свободен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР