Дом номер 5 в правителствената резиденция Бояна, обитаван от главния

...
Дом номер 5 в правителствената резиденция Бояна, обитаван от главния
Коментари Харесай

Отровното трио: Домът за Гешев в Бояна с ремонт за 300 хил. лв.

Дом номер 5 в държавната резиденция " Бояна ", населяван от основния прокурор Иван Гешев, е бил ремонтиран за близо 300 хиляди лева с Данък добавена стойност от " Главболгарстрой " (ГБС), оповестиха членовете на " Отровното трио " преди обичайния антиправителствен митинг, който в петък се събра за 79 път с настояването за оставката на премиера Бойко Борисов и Гешев.

Блокирано бе придвижването за коли пред Президентството, а недоволни от ръководството на Българска национална телевизия желаеха " Свобода на медиите, независимост на словото ". Те се събраха на митинг пред националната телевизия и още веднъж желаеха оставката на генералния ѝ шеф Емил Кошлуков.

Данните за дома, населяван от Гешев, са получени в отговор на тяхно запитване по закона за достъп до информацията, който обаче не е цялостен и триото сподели, че ще продължи да търси по правосъден път пропуснатите отговори. Според " Отровното трио " поръчката за ремонта на необитавания от времето на Тодор Живков дом номер 5 е манипулирана.

Според дадената им информация постройката е двуетажна, монолитна със партер и тавански етаж и застроена повърхност от 320 кв. м. Разгъната застроена повърхност пък е 960 кв. м, което е съвсем 1 декар. Главният прокурор на републиката се шири на три етажа, разгласи юрист Николай Хаджигенов пред публицисти.

Прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хиляди лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – 20 дни. Обявена е през април. Първо в процедурата взела участие единствено ГБС, само че тя била прекъсната поради препоръчани по-ниски цени от записаните в техническите спецификации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР