Долни Вакъф. Общинското събрание на боснeнското градче Долни Вакъф, на

...
Долни Вакъф. Общинското събрание на боснeнското градче Долни Вакъф, на
Коментари Харесай

„Мафкакс“ : Босненски град спря финансирането на политическите партии и пренасочи средствата за студентски стипендии

Долни Вакъф. Общинското заседание на боснeнското градче Долни Вакъф, на 85 км северозападно от Сараево, Федерация Босна и Херцеговина, реши да спре финансирането на политическите партии от бюджета и да пренасочи средствата за студентски стипендии, предава македонската организация „ Макфакс “ , като се базира на обява в сараевското издание „ Освобождение “.
Решението е взето единомислещо на съвещание, извършено преди няколко дни, а, както предава вестникът, става въпрос за към 12 500 евро месечно.

Агенция „ Фокус “ напомня:

На редица места в Босна и Херцеговина (БиХ) към момента не са формирали парламенти на всички равнища на ръководството поради резултатите от извършените на 7 октомври 2018 година общи избори в страната. В единия от ентитетите – Република Сръбска, решаваща победа реализира „ Съюза на самостоятелните социалдемократи “, ръководен от Милорад Додик, който след два мандата отпред на районен съд бе определен да съставлява босненските сърби в тристранния президиум. По-заплетена е обстановката в другия ентитет – „ Федерация Босна и Херцеговина “, където, както настояват хърватите, в това число и от Хърватия, за техния представител в президентството са дали своят вот хиляди бошняци, в следствие от което за представител на босненския народ в президиума бе излъчен социалдемократът Желко Комшич, податлив към съюз с мюсюлманите, а не ръководителят на „ Хърватския демократически съюз “ (ХДС) Драган Чович, който е податлив към ситуационен съюз със сърбите за смяна на някои от ситуациите на Дейтънския контракт, което да докара до възстановяване на ситуацията на хърватите в страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР