Долни чуфлик. Подготовката за предстоящите европейски избори беше във фокуса

...
Долни чуфлик. Подготовката за предстоящите европейски избори беше във фокуса
Коментари Харесай

ГЕРБ – Долни чифлик започна подготовката си за евроизборите

Долни чуфлик. Подготовката за идните европейски избори беше във фокуса на проведената от общинския началник на ГЕРБ – Долни чифлик Николай Николов среща, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . В срещата взе присъединяване и регионалният координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних.
В рамките на полемиката единомислещо бе споделена позицията, че с помощта на водената от държавното управление на премиера Бойко Борисов политика страната ни се възползва от опциите, които предлага участието в Европейския съюз (ЕС), по най-хубавия метод. „ Европейските планове обезпечават вложения в развиването на общините, а в следствие от доверието, с което се употребяваме като правилен сътрудник в Европейски Съюз, евросредствата за България ще се усилят през идващия програмен интервал ”, разяснява Иван Портних.
Той напомни, че триумфите на българско председателство на Съвета на Европейски Съюз са приети от всички, а тематиката за интеграцията на Западните Балкани, която влезе в европейския дневен ред, открива нови вероятности за икономическа и транспортна съгласуваност. „ България се утвърди като мотор на процесите в района, а форматът на срещата на балканските водачи, на която морската ни столица беше хазаин, стана прочут като „ варненската четворка ”, напомни Портних.
Присъстващите дефинираха подправените вести, които изкривяват действителната картина в страната и изкуствено генерират напрежение в обществото, като едно от най-сериозните провокации. „ На фона на спекулациите, които ежедневно ни заливат, идните избори ще са освен тест за демокрацията в Европа, а тест за разсъдъка ”, означи регионалният координатор на ГЕРБ. По думите му, залагайки на готови и способени хора, които познават механизмите на работа в Европейския парламент, ГЕРБ отстоява положителните позиции на България в Европейски Съюз.
Кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова, която също взе присъединяване в срещата означи, че стабилността в страната дава убеденост на локалната власт, че подхванатите планове ще ускорят обновяването на средата за живот. Тя посочи, че с поддръжката на страната общините ще могат да употребяват дейно минералните си води, като напомни, че Долни чифлик към този момент получи правото да стопанисва скъпия естествен запас от находище, което е на територията две общини.
„ Това е голям капацитет за развиването на туризма в нашия район, а също и опция за редици други изгоди като отоплението на публични здания да вземем за пример. Получихме подпомагане на национално равнище и към този момент има явен законов правилник общините да ръководят дейно минералните си води ”, добави Портних, който поде самодейността за нужните промени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР