Долната камара на руския парламент днес одобри законопроект, който позволява

...
Долната камара на руския парламент днес одобри законопроект, който позволява
Коментари Харесай

В Русия ще конфискуват имуществото заради коментари в интернет за армията

Долната камара на съветския парламент през днешния ден утвърди законопроект, който разрешава на управляващите да конфискуват пари, полезности и други активи на хора, наказани за разпространяване на " съзнателно погрешна информация " за армията на страната, съобщи Българска телеграфна агенция. 

След бързото му приемане в Държавната дума, в този момент се чака законопроектът бързо да премине през горната камара на Народното събрание и да получи подписа на съветския президент Владимир Путин.

Председателят на Думата Вячеслав Володин съобщи, че мярката ще ускори наказването за " предателите, които оклеветяват нашата страна и нашите войски " и ще " лиши тези негодници от почетни звания, ще конфискува тяхното имущество, пари и други полезности ".

Новият закон ще се ползва за хора, които са наказани за обществено подстрекателство към " екстремистки действия ", приканване към дейности, които биха навредили на сигурността на страната, или " дискредитиране " на въоръжените сили. 

Дискредитирането на съветските военни стана закононарушение по силата на закон, признат като част от огромната държавна принуда против инакомислието, откакто Москва изпрати войски в Украйна през февруари 2022 година

" Всеки, който се пробва да унищожи Русия, който я предава, би трябвало да понесе заслуженото наказване и да заплати отплата за нанесените на страната вреди с цената на имуществото си ", съобщи Володин преди днешното гласоподаване. 

Предстоящият да влезе в действие закон наподобява не включва недвижими парцели измежду активите, подлежащи на конфискация, за разлика от драконовските ограничения в законодателството от руската ера, което позволяваше конфискация на жилища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР