Долната камара на беларуския парламент ратифицира редица договори с Русия

...
Долната камара на беларуския парламент ратифицира редица договори с Русия
Коментари Харесай

Беларус ратифицира военни споразумения с Русия

Долната камара на беларуския парламент ратифицира редица контракти с Русия за съдействие във военната сфера, заяви през днешния ден пресслужбата ѝ, представена от ТАСС.

По данни на беларуската публична организация " БелТА " с тези документи се удължава по-специално потреблението на радиостанция " Вилейка " - информационен център на съветския боен флот от Москва, както и действието на съглашението за доизграждане и потребление на възела " Барановичи " от системата за предизвестие за ракетни набези - два обекта, ситуирани в Беларус, цитират от dariknews.bg.

Депутатите ратифицираха и промени в съглашението за миротворческата активност на " Организацията на контракта за групова сигурност " (ОДКС). Уточнява се механизмът за присъединяване на миротворческите сили на организацията в интервенции под егидата на Организация на обединените нации. Това значително ще разшири сферата на дейностите им при осъществяване на задания за поддържане на интернационалния мир и сигурност, ще спомага за подсилване на имиджа и престижа на ОДКС на интернационалната сцена, се споделя в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР