Долната камара на австрийския парламент одобри законопроекта за задължителна ваксинация

...
Долната камара на австрийския парламент одобри законопроекта за задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Парламентът на Австрия одобри задължителната ваксинация

Долната камара на австрийския парламент утвърди законопроекта за наложителна имунизация за COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на международните организации.

Текстовете бяха подкрепени от консерваторите, зелените, социалдемократите и либералите, а против него се оповестиха съперниците на имунизацията от крайнодясната Австрийска партия на свободата. Срещу новите ограничения в Австрия се организираха и митинги.

За да влезе в действие нормативният акт, би трябвало да бъде гласуван и във Федералния съвет, горната камара на Народното събрание, където ръководещите партии имат болшинство. Предвидено е да бъде прегледан там на 3 февруари.

Ако бъде утвърдена, наложителната имунизация ще влезе в действие на 4 февруари. С това Австрия ще стане първата страна в Европейски Съюз, която подхваща сходна мярка.

Законът планува наложителна имунизация за всички над 18 години, които имат адресна регистрация на територията на Австрия. След встъпителната фаза, която дава опция на към момента колебаещите се да се имунизират до 15 март, ще бъде осъществяван надзор от чиновниците на полицията и ще бъдат налагани санкции. Санкциите могат да стигнат до 3600 евро за тримесечие.

В третата фаза всички ще получат час за имунизация и в случай че откажат да се имунизират, ще получат административната глоба, предвиждаща санкция. Освободени от задължението да се имунизират са бременни, хора с избрани болести и оздравели от ковид, които не са просрочили 180 дни от деня на позитивен тест.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР