Доларът в началото на валутната търговия в петък се приближава

...
Доларът в началото на валутната търговия в петък се приближава
Коментари Харесай

Еврото, паундът и другите валути губят битката с долара

Доларът при започване на валутната търговия в петък се доближава до 10-дневен пик по отношение на главните си съперници на фона на подема на доходността на американските държавни облигации.

А това повишаване от своя страна се дължи, дължащ се на предстоящото ускорение на инфлацията и повдигане на лихвите в Съединени американски щати още два пъти до края на 2018 година.

Индексът на $, отразяващ неговата динамичност по отношение на кошница от 6 съществени международни валути, пораства с 0,1 % до 94,921 пункта. От началото на седмица този индикатор се 0,9 % до 10-деневн най-много.

Днес сутринта американската валута се търгува към японската на равнище 112,62 йени за $, след напредък до шестмесечен пик от 112,775 йени. От началото на тази седмица доларът нарастна по отношение на йената с 2 % - най-серен седмичен растеж от миналогодишния септември.

Общата валута също поевтинява с 0,1 % до $1,1654 за едно евро, продължавайки да слиза от триседмичния си връх в равнището $1,17905, доближат в понеделник. От началото на тази седмица еврото е изгубило 0,6 % от цената си по отношение на $

Фунтът стерлинг през днешния ден пада с 0,3 % до $1,3171 на фона на запазващите се паники на вложителите по отношение на държавната рецесия във Англия. От началото на седмицата паундът е поевтинял по отношение на $ с 0,85 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР