Доларът подкопава позицията си като резервна валута, но Русия няма

...
Доларът подкопава позицията си като резервна валута, но Русия няма
Коментари Харесай

Путин: Доларът губи позиции

Доларът подкопава позицията си като аварийна валута, само че Русия няма да се откаже да държи активи в тази валута. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за американската телевизия CNBC, представен от news.bg.

Става дума за "плащания за енергийни запаси в долари, най-вече за нефт ". Освен това Путин добави, че в случай че Вашингтон продължи да следва сегашния политически курс, тогава "няма да се постанова да вършим нищо, Съединени американски щати сами ще подкопаят доверието в $ ".

"И размерът на сметките в долари понижава, и размерът на запасите на страните по света в долари също понижава.

Но ние не се интересуваме от цялостно изoставяне на сметките си в долари и към този момент сме удовлетворени ", сподели пред CNBC Владимир Путин.

Путин по-рано съобщи, че Русия няма да се откаже от $ като аварийна валута или универсално платежно средство. През юни, по време на среща с ръководителите на международни осведомителни организации, президентът сподели, че "ако чуете нещо, за което приказвам за $, и разберете, че желаеме да се отървем от него като аварийна валута, или като универсално платежно средство не е по този начин. "

Руският президент Владимир Путин призна, че цената на петрола може да се увеличи до 100 $ за барел. Прогнозата той направи пред Руската енергийна седмица.

"Напълно допустимо е ", отговори Путин на въпрос от модератора, представен от РБК.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР