Документи за подпомагане по тази схема ще се подават от

...
Документи за подпомагане по тази схема ще се подават от
Коментари Харесай

Подкрепа: 16 млн. лв. държавна помощ за земеделско напояване

Документи за подкрепяне по тази скица ще се подават от 21 август до 2 октомври - оповестяват от агроминистерството.

 

През пролетта фермерите стачкуваха против внезапния скок в цената на водата, като тук-там повишаването доближи над 300%.

 

Тогава страната даде обещание финансови обезщетения, по късно от бюджета бяха избрани 16 млн. лева, а Брюксел нотифицира държавната помощ.

 

С тези пари ще се компенсират до 80% от направените разноски за напояване, на база предоставена информация от доставчика на услугата за осъществените заплащания. 

 

Целта на помощта е поддръжка за аграрни стопани, отглеждащи аграрни култури, които по технология на произвеждане изискват напояване.

 

Финансовата поддръжка ще се дава на регистрирани земеделци, които наложително би трябвало да имат контракт за „ Доставяне на вода за напояване “, подписан до 30 септември тази година.

 

В период до 30 октомври доставчикът на вода би трябвало да даде информация на фонд „ Земеделие “ самостоятелно за всеки фермер, с който има контракт, като уточни и сумите, платени с фактури за услугата. 

 

До 30 ноември фонд „ Земеделие “ ще изплати финансовата помощ на утвърдените претенденти, само че единствено след осъществяване на всички административни инспекции. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР