Документацията по договора на ВМЗ-Сопот със сръбска фирма от август

...
Документацията по договора на ВМЗ-Сопот със сръбска фирма от август
Коментари Харесай

Договорът на ВМЗ Сопот със сръбска фирма за 10 млн. долара е в прокуратурата

Документацията по контракта на ВМЗ-Сопот със сръбска компания от август 2018 година, по който е платено, само че не са правени доставки, е изпратена в ДАНС и към този момент е в прокуратурата.Това заяви министърът на стопанската система Кирил Петков в четвъртък по време на съвещанието краткотрайната парламентарна комисия по проверката на ръководството на Бойко Борисов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че по контракта ВМЗ предплатено е превело 10.2 млн. $. Било е планувано след 60 дни да бъде получена продукция, само че към този момент трета година това не се случва, а информацията по договорката е засекретена.

Разплащането е станало по разпореждане на равнище министър на стопанската система или ръководител на Министерския съвет и ставало дума за такса " успокоение " с обществени пари, в посока Сърбия, сподели Манолова, като цитира изявления в медиите.

В края на август водачът на АБВ Румен Петков разгласи на конференция, че е попитал министъра на стопанската система за покупко-продажбите на ВМЗ Сопот и „ Кинтекс “ със сръбския жител Петър Църногорски . Сделката на ВМЗ Сопот е за доставка на избрани първични материали, за което са платени предплатено 10 млн. $ още през 2018 година, само че и до през днешния ден нищо не е получено. Отделно сърбинът има и втора договорка с „ Кинтекс “ за 5 милиона $, които Църногороски също е получил предплатено без да извърши отговорностите си.

Сделката със сърбина
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР