Документалният филм Тенор, посветен на големия български артист Камен Чанев

...
Документалният филм Тенор, посветен на големия български артист Камен Чанев
Коментари Харесай

Документален филм на БНТ е отличен с наградата Кристална лира

Документалният филм " Тенор ", отдаден на огромния български актьор Камен Чанев и поредицата „ На опера с Българска национална телевизия 2 “ донесоха на публичната телевизия и основателите си премията " Кристална лира " на Съюза на българските музикални и танцови дейци, радио Classic FM и организация „ Кантус Фирмус “.

Наградата за екипа на предаването „ На опера с Българска национална телевизия 2 “ е в категория " Музикална рецензия и журналистика ". Автори на поредицата са Десислава Шишманова, Виолин Палейков и Нончо Нончев от БНТ-Пловдив.

" Тенор " е опит за музикален портрет на най-известния актуален български тенор – Камен Чанев. Оперен реализатор, чиято блестяща интернационална кариера минава през международни подиуми като Виенската държавна опера, Римската опера, Миланската канара, през " Вашингтон опера ", театрите в Япония, Китай и Нова Зеландия.

Отличието " Кристална лира " се присъжда всяка година в Деня на националните будители за върхови достижения в региона на музикалното и танцово изкуство.

" На опера с Българска национална телевизия 2 " е на екран от пролетта на 2017 година, поредност, която среща феновете с забавни и не толкоз познати обстоятелства от историята и достиженията на оперната сцена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР