Документални филми като Лица/Места на 90-годишната вдъхновителка на френската нова

...
Документални филми като Лица/Места на 90-годишната вдъхновителка на френската нова
Коментари Харесай

Документални филми от оскарите и Кан идват на третия фестивал Master of Art

Документални филми като " Лица/Места " на 90-годишната вдъхновителка на френската нова вълна Аньес Варда и " Животът, анимиран ", и двата номинирани за " Оскар " ще бъдат в програмата на третия фестивал Master of Art. Събитието, отдадено на документални филми за света на изкуството, ще събере 77 заглавия от целия свят в интервала сред 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна.

Десет от тези филми ще бъдат български, като измежду героите в тях са Иван Андонов и Чочо Попйорданов. Освен тях феновете ще могат да гледат филми за художници като Шагал, Кандински и Дали, писатели, измежду които Екзюпери и Толстой, архитекти като Жан Нувел и Рем Колхаас и доста други фигури от артистичния свят. Всички те ще са премиерни за България. За първи път фестивалът ще се организира по едно и също време в три града - София, Пловдив и Варна, ще има и две нови категории - изкуство за деца и кулинарно изкуство.



" Лица/места ", който е притежател на премия от Кан, демонстрира пътешествието на 90-годишната Варда и години по-младия актьор JR из Франция, които документират срещите си с елементарни французи и пресъздават портретите им на обществени места. Филмът бе класиран от доста критици измежду най-хубавите от 2018 година, въпреки и да се размина с документалния " Оскар ". " Животът, анимиран " е от миналогодишната конкуренция в категорията и споделя за сина на журналиста Рон Зъскинд, дете с аутизъм, което развива качествата си за връзка с помощта на анимациите на " Дисни ". Много от другите заглавия на Master of Art ще са от стратегиите на фестивали като Венеция, Берлин, Сънданс и Торонто, дават обещание уредниците от НДК и продуцентска компания " Спотлайт ".

Филмите ще бъдат прожектирани в " Люмиер Лидл ", " Одеон ", Дом на Киното, Cine Grand в Park Center, Културен център " G8 " и Евро Синема в София, Lucky Дом на киното в Пловдив и Фестивалния културен център, изложба и Contemporary Space и Cinema Room във Варна.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (973)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР