Документален филм разобличи тъмните тайни на промишленото производство на пилешко

...
Документален филм разобличи тъмните тайни на промишленото производство на пилешко
Коментари Харесай

Пилешкото месо може да е опасно за здравето

Документален филм разобличи тъмните секрети на промишленото произвеждане на пилешко месо във Англия.

Морланд Сандърс е провел скрито журналистическо следствие и открил какви вреди нанася това произвеждане на човешкото здраве, заяви „ Дейли Мейл ”.

Той изясни, че пилетата, които се продават в супермаркетите, постоянно са източник на рискови бактерии, макар че в магазините ни твърдят, че са изцяло безвредни за здравето ни.

Клиентите знаят, че върху някои артикули в супермаркетите на етикета е отпечатано лого – червен трактор. Това е документ за качество на питателните артикули или най-малко по този начин ни твърдят, споделя журналистът.

Това лого нормално се слага върху органичните и пресни артикули, продавани в супермаркетите. Сертификатът също е гаранция за това, в процеса на производства са изпълнени всички условия за вярното развъждане на животни.

Независимо от това, при направена инспекция на щанда за пилешко месо в супермаркети с лого с червен трактор, стана ясно, че 80% от тези артикули съдържат фекалии.

Направеният разбор удостовери, че в съвсем половината от взетите за инспекция мостри се съдържат устойчиви на антибиотици бактерии.

Микробиологът и експерт по запазване на околната среда доктор Лайза Ейвъри от института „ Джеймс Хътън ” изясни, че в случай че бъде изядено пилешко месо с такива бактерии, ще възникне „ евентуална заплаха ”. Работата е там, че „ човек може да получи зараза, която да докара до затруднения и ще се нуждае от антибиотици за лекуването ѝ ”. А в този случай антибиотиците няма да имат нужния резултат.
Лекар разкри най-ранните признаци на инсулта
Инсулт могат да получат и доста младежи със съдови аномалии, съобщи в диалог с портала " Доктор Питър " ръководителят на отделението...
Прочети повече
В момента това е една от най-сериозните закани за човешкото здраве, твърди доктор Ейвъри. „ В последна сметка може да изпаднем в обстановка, при която антибиотиците към този момент няма да работят и тогава даже елементарни инфекциозни болести може да бъдат нелечими ”, изясни тя.

Експертът насочи няколко рекомендации, които е добре да се съблюдават при готвене на пилешко месо.

На първо място пилешкото не се мие. Не би трябвало да се позволява месото да се допира до нещо друго, с изключение на тенджерата или тигана, в който се готви. Когато сте пипали такова месо, би трябвало безусловно да измиете по-късно ръцете си.

Когато извадите пилешкото месо от опаковката, незабавно го поставете в съда за готвене, а по-късно измийте ръцете си. И до момента в който не го извършите, не докосвайте никаква повърхнина, поучава доктор Ейвъри.

Ако се съблюдават написаните на опаковката указания, това също води до понижаване на заплахата от заразяване с бактерии.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР