Документален филм, посветен на децата от маргинализираните групи от района

...
Документален филм, посветен на децата от маргинализираните групи от района
Коментари Харесай

Липсващи парченца разказва за децата от маргиналните групи

Документален филм, отдаден на децата от маргинализираните групи от региона на Велинград, бе показан публично през вчерашния ден, откакто филмовите откъси му дни наред привличаха вниманието на аудиторията в обществените мрежи. Филмът е дело на Сдружение " Социални системи Юндола " и е резултат от работата на организацията с малчугани от тези групи. Създаден е с поддръжката на Национален фонд " Култура " и Фондация " Пространства ". Заради противоепидемичните ограничения представянето на лентата към този момент бе единствено в YouTube kaнала на сдружението, само че филмов откъс може да се види и в мрежата на Столичния градски превоз.

" Липсващи късчета " слага на фокус казуса за обществената изолираност, в която са сложени маргинализираните групи подрастващи от региона на Велинград. В творбата са снимани същински истории на деца от този край, живеещи в труднодостъпни места или в общинския център, само че все пак - в обществена изолираност. Както и ученици на Центъра за настаняване от фамилен вид в родопския град. Авторите на кино лентата срещат тези деца по време на лагерите, които провеждат за тях за да ги социализират, да им дадат опция да спортуват, да се занимават с просветителни игри, да изградят самочувствие и убеденост, да станат по-самостоятелни и по-отговорни към себе си и другите. Припомняме, че измежду водещите на тези атрактивни за дребните занимания до момента бяха Мая Бежанска, Катюша Павлова, Росица Гущерова-Казакова, Роберт Мелев.

Програмата за образование по време на лагерите включва спектакъл, бойни изкуства, походи, танци и доста припомня на горско учебно заведение.

Дните на подрастващите са изпъстрени с доста летни занимания – любопитните малчугани тичат, играят и поддържат връзка отвън познатата им градска среда.

Там те упражняват уменията си да възприемат, запаметяват, творят независимо и да разпростират фантазията си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР