Документален филм, посветен на 80-ата годишнина на актьора Стефан Данаилов,

...
Документален филм, посветен на 80-ата годишнина на актьора Стефан Данаилов,
Коментари Харесай

Новия документален филм Ламбо от София показва БиТиВи

Документален филм, отдаден на 80-ата годишнина на артиста Стефан Данаилов, ще излъчи БиТиВи в документалната поредност " непознатиТЕ " на 10 декември от 13,30 ч. Новият филм на сценариста Георги Тошев, режисьорката Ема Константинова и оператора Борис Пинтев се концентрира върху малко известни обстоятелства от живота на един от най-популярните българи.
" Ламбо от София " демонстрира местата на Стефан Данаилов в родния му град, среща ни с негови съученици от началното учебно заведение, състуденти от Театралната академия като Стефан Мавродиев и Йосиф Сърчаджиев, сътрудници и екранни сътрудници като Цветана Манева и Елена Райнова.
Филмът прави любопитен паралел сред София от 60-те - 70-те години на предишния век и днешната столица. Показват се фрагменти от филми с присъединяване на Ламбо, трансформирали София в снимачна площадка. Включени са и документални фрагменти и фотоси на Данаилов, които се демонстрират за първи път. За реализацията на кино лентата спомага Столичната община.
" Спомените са нещо самостоятелно - осъзнах го ясно, до момента в който помагах на Стефан Данаилов да напише автобиографията си " Романът на моя живот ". От гибелта му минаха няколко години. Би трябвало да мога да приказвам за него без страсти, само че от време на време не съумявам. " Човек е основан, с цел да се вълнува ", по този начин ми споделяше той. Оказа се прав. Спомените на всеки човек са персонални. Стефан Данаилов умееше да дава смисъл на другите. Често повтаряше, че животът е като игра на карти - даже и да не държиш козове, значимото е да изиграеш вярно своите. Този филм носи носталгията по едно отминало време. Той е персонална история, която се трансформира в история на едно пъстро общество от чудаци, към този момент на изгубване ", споделя Георги Тошев.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР