Доктор Свен Готчлинг (Германия) смята, че е възможно да се

...
Доктор Свен Готчлинг (Германия) смята, че е възможно да се
Коментари Харесай

Немски експерт: Ибупрофенът е смъртоносно опасен

Доктор Свен Готчлинг (Германия) счита, че е допустимо да се прибегне до ибупрофен за облекчение на главоболието от натоварен вид или при болежка от спортна контузия - само че би трябвало да се приема не повече от три дни. Безконтролната приложимост на ибупрофен носи смъртоносни опасности.
Според лекаря от време на време ибупрофенът може да се употребява за остра болежка. Проблемът е, че доста хора го употребяват при всеки случай на болежка - в последна сметка го одобряват прекомерно дълго или прекалено много, без да мислят за дълготрайни вреди. Междувременно, отбелязва експертът, всеки, който постоянно се нуждае от медикаменти за болежка, би трябвало да се въздържа от медикаменти без рецепта. Включително от използването на ибупрофен.
"Прекомерната консумация на ибупрофен е обвързвана с риск от стомашно-чревно кървене и увреждане на бъбреците. В Германия броят на смъртните случаи от вътрешно кървене вследствие на използването на болкоуспокояващи се усилва всяка година “, мнението на лекаря се цитира в онлайн портала Фокус.
Готчлинг предизвестява, че при използването на болкоуспокояващи постоянно има риск от пристрастяване. Наличието на такава връзка може да се откри, в случай че с незабавното преустановяване на лекарството човек има нервни признаци на липса. Сред тях са бодърствуване, нервност и тревога, гадене, дискомфорт и коремна болежка, изпотяване, тахикардия, високо кръвно налягане, диария.
„ Никога не приемайте ибупрофен за повече от седем дни “, предлага специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР