Доколкото виждам в Народното събрание едва ли има партия, която

...
Доколкото виждам в Народното събрание едва ли има партия, която
Коментари Харесай

Митов: Едва ли има партия, която да продължи политиките на служебния кабинет

„ Доколкото виждам в Народното събрание надали има партия, която да е подготвена да е последовател на политиките на служебното държавно управление. Служебните държавни управления би трябвало да оперират тъй че да не основават условия за дълготрайни политики, при изискване, че са служебни. Тук към този момент като че в президентството са си наумили, че те ръководят и ще ръководят и отсега нататък и стартират да си мислят за дълготрайни политики. От позиция на конституцията не би трябвало въобще да мислят за това кой ще продължава политиката на служебното държавно управление ”.

Мнението изрази зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването „ Офанзива ” по .

Той напомни, че президентът назначава служебното държавно управление, а неговите пълномощия да ръководи през дълготрайни политики не са вписани в Конституцията.

В отговор на репликата на Венеция Ангова от Политическа партия, че от ГЕРБ се пробват да ги опетнят, зам.-председателят на ГЕРБ сподели: „ Ние също не бихме желали да се асоциираме с партия, която докара Jamecorp ( “Джеймкорп ”) с всички съветски капитали, с хората, които бяха подготвени да закрият въглищните централи – Мариците (тецовете от маришкия басейн). Те откриха метод, с цел да си прокарат лобисткия план за батериите, откриха метод в Плана за възобновяване и резистентност за 40% понижение на въглеродните излъчвания. Това на процедура значи затваряне на Мариците ”.

Възможно е предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, само че би трябвало да има постоянен кабинет с престиж, изясни Митов шанса за диалози с Еврокомисията за промени на контрактувани към този момент условия.

Относно опцията Политическа партия да поддържа кабинет с мандат на Демократична България и подсилен от ГЕРБ, само че без представители на ГЕРБ, зам.-председателят на ГЕРБ изясни, че първо би трябвало да видят кой е мандатоносителя, той да подходи съществено към диалозите и да видят дали има опция да поддържат проекто-кабинет.

Според Митов определението от съпредседателя на Демократична България „ механически кабинет ” повтаря тяхната формула. „ Това е технология, която е допустима. Очертава се едно доста устойчиво болшинство – ГЕРБ/СДС, Демократична България, Движение за права и свободи и „ Български напредък ” – това са четирите партии, които гласоподаваха Ф-16 (закупуването на втората ескадрила на този изтребител – б.р.), военна и военно-техническа помощ за Украйна, диверсификацията на нуклеарното гориво за АЕЦ „ Козлодуй ” – да сменяем съветското с „ Уестингхаус ”, отварянето на ПВУ и избавяне на „ Мариците ” вероятно, въвеждане на американска нуклеарна технология. Политическа партия бранят неистово „ Лукойл ”, сподели Митов.

Както в Българска социалистическа партия, по този начин и ГЕРБ имат решение да не вземат участие в ръководство едни с други. „ Имаме решение на нашия Конгрес, че с Българска социалистическа партия не може да участваме в ръководство ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР