Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е

...
Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е
Коментари Харесай

Таван се срути в ново жилище

Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е настоящ, макар че след рецесията доста строителни бизнесмени покачиха качеството на фона на по-високите условия на купувачите. Инцидентите обаче има. Поредният е с адрес Манастирски ливади – един от кварталите с най-силно предложение на жилища ново строителство. Докато притежателят е бил на работа таванът в спалнята му се е срутил. От мнения под фотосите, оповестени в обществената мрежа Фейсбук, се вижда, че това не е изолиран случай. Собственици на новопостроени жилища в региона оповестяват за паднали мазилки на стени, пукнатини.

В своя пост пострадалият Ивайло Йовчев показва, че е купил жилището против 1200 EUR/кв.м. „ Благодаря на Бог, че съм жив и здрав по-късно, което можеше да се случи... Благодаря и на Строителен контрол и всички български институции, които се борят ние, младите, да живеем в сигурни и съответни жилища! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист шанс това не се бе случило нощес, че да може през днешния ден да ни споменавате с положително...”, написа Йовчев.

В случай, че се откри пропуск от страна на частната надзорна компания, която ревизира дали са спазени всички правила при строителството на постройката, лицензът й може да бъде лишен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР