Докога ще виждаме това, което дишаме? Темата коментираха в сутрешния

...
Докога ще виждаме това, което дишаме? Темата коментираха в сутрешния
Коментари Харесай

Докога ще виждаме това, което дишаме?

Докога ще виждаме това, което дишаме? Темата разясниха в утринния блок на Bulgaria ON AIR пулмологът доктор Александър Симидчиев и алергологът от "Александровска болница " доктор Диана Христова.

"Не може да се вземе дейно решение единствено от институциите. Трябва всички да се впрегнат. Трябва жителите и институциите да работят дружно. Трябва да има повече чуваемост. Фините прахови частици (ФПЧ) могат да увредят цялото тяло. Те могат да се резорбират в кръвта ни, а оттова даже да доближат до мозъка ", означи пулмологът доктор Александър Симидчиев.

По негови думи най-хубавите ограничения в медицината са профилактичните - предварителното предотвратяване на хората.

"Производството на ФПЧ би трябвало да бъде минимизирано. Отоплението на твърдо гориво би трябвало да се понижи. Количеството коли също би трябвало да бъде следено ", уточни още той в "България заран ".

Д-р Диана Христова акцентира, че с повишаването на количеството фини прахови частици, това което вдишваме ни оказва от ден на ден въздействие. "ФПЧ покачват риска от болести. Хората с към този момент налично заболяване се утежняват. Тези проблеми са разследване от мръсния въздух. Създава се среда за алергични възпаления. ФПЧ оказват въздействие върху полена. Трябва да се фокусираме върху ранната диагностика и профилактиката. Срещата с лекарите би трябвало да бъде още щом някой почувства нещо неправилно ", съобщи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР