"Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака

...
"Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака
Коментари Харесай

Нинова оцеля и вбеси ГЕРБ

"Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крайници да й строшим главата... ". Точно по този начин, по възрожденски почин, Корнелия Нинова свика своите на конгрес. Уж по дребни въпроси. Дребни, най-малко съгласно "деветимата ", дето готвели пуч на ръководителя и възможна колаборация с ГЕРБ. Или най-малко безвредно битие в мирен захлас като псевдоопозиция. Нинова ги изненада. И резервира лидерската си позиция, както неотдавна предвидиха и читателите на ФАКТИ.

Да, Георги Гергов е прав - такива въпроси могат да се решат "и на пленум, и на друго... ". Ангел Найденов и Атанас Мерджанов от групата на низвергнатите също се правеха, че не схващат какво става. Може и на пленум, правилно е, само че Нинова реши да го направи от по-висока естрада. За да се чуе от мало и огромно, че си изиска и завоюва избор на доверие. Без такава точка да участва в дневния ред. И надлежно си завоюва още време. Настъпи главата на вътрешната си съпротива, до момента в който още е дребна.

А там нямат подготвени разновидности. Нали не си представяте, че имат подготвеност да изправят на пожар, който и да е от деветимата против нея. Гергов единствено го маркираме пътьом, остава и него да изтипосат. Така всяка друга алтернатива отива много напред в бъдещето. Нинова си извърши съвършено съботника. Качи си душманите на конгреса и ги пусна отвисокото. На всичкото от горната страна по този начин издразни ръководещите с триумфа си, че им провали неделята поради никому ненужна конференция.

Добра, неприятна - с Нинова Българска социалистическа партия има обезпечено второ място на републиканското състезание. Възможно е това да е таванът й като ръководител. И на нея, и на партията. Но по времето на някои от деветимата партията беше на път да изгуби и това. Дали Българска социалистическа партия с Корнелия е алтернативата за България е отворен въпрос. Но че тя се разправи с алтернативата си в партията, доколкото я е имало, към този момент е реалност.

Иронията е, че двама, посочени за тогавашни "седесари ", като нея и Гергов, се дърлят за властта в Българска социалистическа партия. Толкова по-лошо за социалистите с партизанско родословие и десетилетен сладостен сън на Позитано 20...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР