Докладчикът на ЕП за Северна Македония Илхан Кючюк проведе работна

...
Докладчикът на ЕП за Северна Македония Илхан Кючюк проведе работна
Коментари Харесай

Илхан Кючюк се срещна с новия премиер на Северна Македония

Докладчикът на Екологичен потенциал за Северна Македония Илхан Кючюк организира работна среща с премиера на страната Талат Джафери, на която разискаха тематики, свързани с европейското й бъдеще и посоката, по която ще върви под новото управление на Джафери.

 

„ Избирането ви е голям триумф за македонската народна власт и може да служи за образец в целия район. Моята политическа партия Движение за права и свободи мощно има вяра в триумфа на нашите добросъседски връзки, тъй като имаме какво да дадем едни на други. “, съобщи Кючюк.

 

По време на срещата Кючюк съобщи поздрави от ръководителя на парламентарната група Делян Пеевски, който изпрати приветствен адрес във връзка избирането на Талат Джафери за министър председател. В него се акцентира, че това историческо достижение е доказателство за обединеното общество на Северна Македония. В писмото още се споделя, че новото водачество в страната е забележителна стъпка напред в демократизацията на Северна Македония и ясна проява на нейния ангажимент за приобщаващо ръководство.

 

„ Движение за права и свободи е мощен покровител на европейските желания на Северна Македония и сме решени да работим в тясно съдействие за подсилване на двустранните връзки сред нашите два народа. Сигурни сме, че нашето съдействие ще способства за просперитета и стабилността на района “, се написа още в приветствения адрес.

 

Кючюк акцентира, че Талат Джафери е име, утвърдило се във времето и акцентира, че триумфът, който бе реализиран с разговора Жан Моне се прави оценка високо. 

 

От своя страна премиера на Северна Македония благодари на Илхан Кючюк за съдействието му през годините и бе безапелационен, че европейският път на страната не е подложен под подозрение. Премиерът увери Кючюк, че ще продължава да работи за одобряването на демокрацията, за високи демократични стандарти и съблюдаване на правата на всички жители на Северна Македония, в това число и на българите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР