Докладът на ДАМТН показва, че не е имало компроментирани язовирни

...
Докладът на ДАМТН показва, че не е имало компроментирани язовирни
Коментари Харесай

Нено Димов с последни подробности за водния ад в Бургаско

Докладът на ДАМТН демонстрира, че не е имало компроментирани язовирни стени в Бургаско. Количеството дъжд, което се е изляло, в действителност е било голямо.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила, който разяснява наводненията в Бургаско. "Сметището в Бургас е имало скъсана дига и компроментирана дренажна система. Дигата е възобновена съвсем неотложно. Страхотна работа на общината. За страдание за дренажната система ще би трябвало повече време за възобновяване. Въпреки че система е компроментирана, тя е изпълнила своите функционалности. Никой не е я проектирал за такова голямо количество дъжд. Ще се нужни към 30 дни за нейното възобновяване. През това време боклукът на 4 общини ще се съхранява във краткотрайното хранилище. Няма заплаха от мини еко злополука. Пречиствателната станция в Езерово също работи към този момент. Щетите още се правят оценка и не мога да кажа точна цифра ", разкри Димов.

"Намерили сме точния метод за доближаване на другите визии по проблема Калиакра. Всички заповеди на Министерство на околната среда и водите ще бъдат прегледани и разисквани. Шистов газ не може да се добива в България, тъй като има мораториум на Народното събрание и никой не го е отменил. Наш главен приоритет по време на българското председателство е непорочност на въздуха ", разкри още екологичният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР