Доклад на Агенцията на ООН по наркотиците казва, че афганистанските

...
Доклад на Агенцията на ООН по наркотиците казва, че афганистанските
Коментари Харесай

Афганистанските фермери губят приходи от над 1 милиард долара, след като талибаните забраниха отглеждането на мак

Доклад на Агенцията на Организация на обединените нации по опиатите споделя, че афганистанските фермери са изгубили повече от 1 милиард $ парични доходи от продажби на опиат, откакто талибаните не разрешиха развъждането на мак

От Асошиейтед прес, 5 ноември 2023 година, 1:30 ч.

ИСЛАМАБАД -- Афганистанските фермери са изгубили доходи от над 1 милиард $ от продажбите на опиат, откакто талибаните не разрешиха развъждането на мак, съгласно отчет на организацията по опиатите на Организация на обединените нации, оповестен в неделя.

Афганистан беше най-големият производител на опиат в света и главен източник на хероин в Европа и Азия, когато талибаните завзеха властта през август 2021 година

Те дадоха обещание да унищожат промишлеността за развъждане на опиати в страната и постановиха публична възбрана през април 2022 година, нанасяйки тежък удар на стотици хиляди фермери и надни служащи, които разчитаха на приходите от реколтата за оцеляват. Отглеждането на опиат се срина с 95% след възбраната, се споделя в отчета на Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността.

До 2023 година цената на износа на опиати от Афганистан постоянно надвишаваше цената на неговия легален експорт. Представители на Организация на обединените нации споделиха, че мощното стесняване на стопанската система на опиума се чака да има широкообхватни последствия за страната, защото износът на опиати преди възбраната представляваше сред 9-14% от националния Брутният вътрешен продукт.

Афганистанците се нуждаят от незабавна филантропична помощ, с цел да посрещнат най-неотложните си потребности, да поемат шока от изгубените приходи и да спасят животи, сподели изпълнителният шеф на UNODC Гада Уали.

„ Афганистан има остра потребност от мощни вложения в устойчиви средства за прехранване, с цел да даде на афганистанците благоприятни условия надалеч от опиума “, сподели тя.

Афганистанците се оправят със суша, тежки стопански компликации и продължаващите последствия от десетилетия война и естествени бедствия.

Спадът, дружно със прекъсването на интернационалното финансиране, което поддържа стопанската система на бившето държавно управление, подкрепяно от Запада, тласка хората към беднотия, апетит и пристрастяване.

A септември В отчет на UNODC се споделя, че Афганистан е най-бързо развиващият се производител на метамфетамин в света, като конфискациите на синтетичния опиат се усилват със свиването на развъждането на мак.

По-ниски приходи веригата за доставки на опиати може да подтиква други противозаконни действия като трафик на оръжие, хора или синтетични опиати, се споделя в последния отчет на UNODC.

Важни истории

 < h3 class= " PFox eBpQ rcQB bQtj lQUd GpQC mAki FvMy dMSo tuAK " id= " Whysomedoctorssaystaheadline " > Защо някои лекари споделят, че общоприетото време е по-добро за вашето здраве
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР