Доказателството, че Украйна подготвя мръсна бомба, публикувано от руското външно

...
Доказателството, че Украйна подготвя мръсна бомба, публикувано от руското външно
Коментари Харесай

Снимката на украинската мръсна бомба: каква е истината


" Доказателството ", че Украйна приготвя " мръсна бомба ", оповестено от съветското външно министерство, се оказа фотография, направена в Словения през 2010-а година.

Поместената на 24-и октомври в Туитър от съветското министерство на външните работи фотография, която сякаш демонстрира по какъв начин Украйна приготвя " мръсна бомба ", се оказа в последна сметка направена в Словения през 2010-а година. Съответният туит бе оповестен от словенското държавно управление на 25-и октомври.

На. Надписът към фотографията гласи: " Използвани материали: уран-235, плутоний-239 ".
Редакцията предлага
Словенското държавно управление разясни, че на фотографията, направена през 2010-а година от словенската Агенция за нуклеарни боклуци, се виждат детектори за пушек, които " съдържат източници на радиация, само че не и изброените радиоактивни материали ". Официална Любляна прибавя и, че съветското външно министерство е употребило фотографията без разрешението на Агенцията за нуклеарни боклуци.

Западът счита, че Москва търси мотив за ескалация

На 23-и октомври съветският министър на защитата Сергей Шойгу се е свързал по телефона с сътрудниците си от Франция, Турция, Англия и Съединени американски щати, с цел да ги предизвести, че евентуално готви провокация с потреблението на " мръсна бомба "  - бойна глава или снаряд, цялостни с радиоактивни субстанции или боклуци. Тези съветски опасения не са били подкрепени с никакви доказателства.

Украйна уверено отхвърли обвиняванията, наричайки ги " рискова неистина ". Президентът написа в Телеграм, че " в случай че някой може да употребява нуклеарно оръжие в нашата част на Европа, то това е единствено един индивид - и точно този индивид е заповядал на министър Шойгу да звъни по телефона ". Киев предложения инспекторите от Международната организация за нуклеарна сила да посетят страната, с цел да се убедят, че Украйна не прави " мръсна бомба ".

Шефовете на външните министерства на Съединени американски щати, Франция и Англия обявиха взаимно, че. " Светът вижда ясно, че това е опит изказванието да се употребява като претекст за ескалация ", подчертаха те. Същото мнение изрази и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Междувременно през вчерашния ден организира подготовка на своите наземни, морски и авиационни стратегически сили за въздържане, в границите на която бяха изстреляни балистични и крилати ракети, които могат да носят и нуклеарни заряди.

Вижте и тази изложба на Дъждовни води: 

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР