Доказателствата за извънземен живот вероятно ще дойдат от десетилетия на

...
Доказателствата за извънземен живот вероятно ще дойдат от десетилетия на
Коментари Харесай

Търсенето на извънземен живот не е преследване на НЛО

Доказателствата за извънземен живот евентуално ще дойдат от десетилетия на постепенни научни открития, а не от размазано видео на НЛО, което се движи през атмосферата.

Повече от всеки различен път в историята, откривателите имат достъп до големи количества данни за разнообразни забавни точки в Слънчевата система и отвън нея, което ни приближава до знанието дали животът може да процъфтява някъде другаде, с изключение на на Земята.

„ Ако попитате учените преди 15 години:„ Мислите ли, че животът съществува другаде? “ Повечето биха споделили „ не “, споделя Кен Фарли, академик по планове в задачи на НАСА на Марс.

„ Сега, споделя той, множеството от сътрудниците му биха споделили, че наподобява доста евентуално. „ Просто тъй като има най-малко две планети за всяка звезда в галактиката. А това са доста звезди и доста планети. “

Какво се случва: Perseverance, първата задача на НАСА с действителен късмет да открие признаци от минал живот на Марс, възнамерява да събере проби за бъдеща задача, която да ги вземе и върне на чакащите учени на Земята.

Учените, претърсващи небето за радиосигнали от други, интелигентни цивилизации, също получиха подтик през последните години с нови източници на финансиране.

Миналата година беше незабравим миг за учещите Венера с откритието, че в облаците на планетата може да има фосфин – знак за живот. Сега учените възнамеряват следващи наблюдения, с цел да съберат повече данни за това дали в действителност има от този газ.

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “, който би трябвало да започва по-късно тази година, ще надникне в атмосферата на далечни планети в търсене на О2 и други биосигнатури, показващи съществуването на живот.

Интригата: видеоклиповете с НЛО – и мистериите, които те пазят – превзеха груповите въображения на обществеността и медиите, като мнозина спекулираха, че те загатват, че извънземни с по-бърза от светлината технология са посетили Земята.

Но научните търсения за живот имат доста по-голяма доказателствена тежест, преди даже да се допусна, че дадена част от откритите данни са доказателство за съществуването на живот.

„ Дори в търсенето на живот, общото предписание, което имаме е, че в никакъв случай не допускате, че това е живот. Животът е последното пояснение “, споделя Клара Соуза-Силва, академик от MIT.

„ И безусловно да намерим НЛО – неидентифициран летящ обект, най-вероятно ще си помислим: „ О, това не може да е технология, която не познаваме. Не може да бъде непознато нещо. Не може да бъде образна илюзия “.

Все отново – какво да следим? Някои в тази област стартират да се застъпват за преформулиране на обитаемостта на разнообразни светове като континуум, а не като двоичен файл на позитивно или негативно изобретение.

„ Чрез проучване на повече места, където съществуват обитаеми условия и където може да се образува живот, можем да имаме повече точки от данни, с цел да разберем в какво са разнообразни световете в този набор? “, споделя Морган Кейбъл, откривател на НАСА, който учи океански светове като Титан и Енцелад, които могат да приютят живот в техните подземни океани.

„ Разбира се, Земята е от едната страна, а места като Луната, които нямат живот, са ясно от другата, само че може да има светове, които се намират някъде по средата, където животът занапред стартира да се утвърждава. “

И в случай че животът се е развил без значение някъде другаде в нашата Слънчева система, това евентуално би означавало, че „ животът ще бъде на всички места в галактиката “, споделя Соуса-Силва.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР