Доказано е - не само в България, а в целия

...
Доказано е - не само в България, а в целия
Коментари Харесай

КАТ: Водачите у нас се движат с по-висока скорост от необходимото

Доказано е - освен в България, а в целия Европейски Съюз - скоростта е най-сериозният извършител на тежки ПТП-та. И по причина " скорост " или " несъобразена скорост " с пътните условия ПТП-тата в множеството случаи са с тежко ранени и починали. Това изясни в ефира на Българска национална телевизия основен контрольор Росен Рапчев от КАТ. Когато е ниска скоростта - даже да има ПТП - то ще е единствено с материални вреди, добави той.

Главен контрольор Росен Рапчев: В страни сходни на нашата - Унгария, Чехия - откритите нарушавания са с пъти по-малко, в сравнение с в България. А ние в България разполагаме с по-малко механически средства. Какво значи това - че в България водачите се движат с по-висока скорост от нужното.

За предходната интервенция " Скорост " предходната година в Чехия 1000 точки за надзор са имали, а в България сме имали 415 точки за надзор. И са открити в Чехия 3000 нарушавания, а в България 3500.

В тазгодишната акция " Скорост " точките за надзор се усилват и ще бъдат 684 точки, ще има и повече механически средства тази година, описа той. Точките за надзор ще бъдат в огромните обитаеми места, по главните пътни посоки - автомагистрали и основни пътища, както и през нощта по третокласната мрежа, добави контрольор Рапчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР