Доказано е, че при стопаните на котки рискът от инфаркт

...
Доказано е, че при стопаните на котки рискът от инфаркт
Коментари Харесай

Как котките лекуват и ни помагат да се преборим с лошото настроение

Доказано е, че при стопаните на котки рискът от инфаркт или инсулт се понижава с близо 35%. И освен това. Оказва се, че съществува и специфичен способ, който се бори сполучливо с неприятното въодушевление, както и с редица болести. Неслучайно котката ляга до вас, в случай че се чувствате зле. Ако имате болно място по тялото си, тя се настанява върху него. Това лекуване благодарение на котки се учи от обособена просвета от различната медицина, наречена фелинотерапия (от лат. felis - котка). Според изследванията котките могат да лекуват хората по няколко метода:

  • посредством звуци: когато котката мърка, основава осцилация на периодичност сред 16 и 44 херца. Това е идеалната периодичност, която въздейства позитивно на защитната система на организма и ускорява имунитета. Освен това мъркането оказва помощ за по-бързо зарастване на рани и на счупени кости. Проф. Клинто Рубин от Института за другарство с животните в Северна Каролина открива, че тон в диапазон от 20 - 50 херца подтиква растежните процеси в костите;
  • посредством топлота: тялото на котката нормално е с няколко градуса по-топло от човешкото, затова четириногите оказват затоплящ и противовъзпалителен резултат върху организма ни;
  • посредством магнитното си поле (чрез силата си котките могат да ни оказват помощ да се отпуснем, да издигнат духа ни, да отстранен напрежението, да ни извадят от депресивно положение.)

Тъй като котките са известни със своята самостоятелна природа, е добре да знаем, че горепосочените способи по никакъв метод не нарушават персоналното им пространство.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР