Доказано е, че образът на колежката е изключително магнетичен за

...
Доказано е, че образът на колежката е изключително магнетичен за
Коментари Харесай

Колежката

Доказано е, че обликът на колежката е извънредно магнетичен за множеството от нас, представителите на мощния пол. Причините са доста, само че преди всичко слагаме другояче простичкия факт, че точно в работна среда прекарваме огромна част от деня си. Решихме обаче, че има някои колежки, които са ни извънредно дразнещи по разнообразни аргументи. Така че събрахме отборни сили, спомнихме си предходни работни места и взехме решение да категоризираме накратно някои от най-ярките отрицателни видове колежки.

Шумната
Тя влиза в офиса/редакцията/работното място и ВСИЧКИ схващат това. Ходи шумно, слага чашата си шумно, отпива шумно, храни се шумно и... даже диша шумно. Лошата вест е, че няма по какъв начин да промени това (или най-малко не за дълго!), даже да направиш забележка.

Приказливата
Не е просто шумна, а приказва в действителност непрестанно. Може да си изрежда адачите за идващите 5 минути: " Сега ще напиша това, ще копирам файла, ще вляза в мейла си ще го пратя на килента... ". Може да споделя детайлности от персоналния си живот, без някой да я пита: " Виж новия ми маникюр! ", " Дъщеря ми получи 6+ по физическо! ", " За закуска ядох овесени ядки с мед и орехи! ". Може да приказва за времето, работата, заниманието си, приятеля си и всичко, всичко, което теб въобще не те интересува.



Клюкарката
Това е дамата, пред която би трябвало доста да внимаваш какво приказваш. Ясно е, че мъжете не сме клюкари (поне повечето) и също не приказваме зад тила на сътрудници (поне множеството!), само че клюкарката постоянно ще интерпретира и даже изопачи твоите думи по метод, който да те трансформира в страшилище в очите на някой колега/колежка. А за какво не и пред началството - тогава към този момент провалите могат да са доста по-серизни.

Флиртаджийката
Няма нищо неприятно в това някоя симпатична колежка да флиртува с теб? Така е! Но единствено при положение, че през днешния ден не си ти, на следващия ден е сътрудника по стая, другиден са тримата от прилежащата стая, а по-късно - целият отдел от горния етаж. Тя може и да не влага нищо изключително в сякаш безвредния флирт, само че изнервя всички и постоянно може да се получи недоумение, а по-късно и доста глупави гафове от твоя страна. Или от страна на сътрудник. Но теб те интересува главно, че може да е точно от твоя страна.

Негативната
Не харесвате хора, които се оплакват непрестанно даже от най-пренебрежимите дреболии? Със сигурност няма да харесате и нея. Тя се оплаква, че е прекомерно студено, прекомерно топло, извънредно ярко, кошмарно мрачно, някой я нервира, някой се държи прекомерно благо с нея, някой не обръща внимание, стягат обувките, никой не вижда обувките, всички гледат единствено обувките, пред цикъл е, в цикъл е, закъснява... Точно по този начин - ходещ призрачен сън.



Надменната
Има дами, които се държат като потомствени британски аристократки..., а знаеш, че в действителност са родени и отгледани в покрайнините на София. Те обаче се държат като че ли в действителност са най-малко баронеси, откраднали са някои видимо елегантни жестове и следят близките като че ли от утопичен фундамент на своята величавост, като понякога даже леко (понякога единствено наум) са възмущават, че никой не им се възхищава и не ги величае.

Всезнаещата
Представи си следната обстановка: някой ти задава въпрос, ти имаш нужната информация и започваш с разяснението... И тогава се появява тя: дамата, която се мисли за по-голяма братовчедка на Гугъл и вуйна на Wikipedia. Има извънредно високо самомнение и постоянно прекъсва близките, като стартира въведението си с " Сега ще ти опиша... ", " Искаш ли да ти обясня... " или " Надали знаеш, само че... ". Нека изясним: нямаме нищо срещу умните дами, в противен случай! Но тези, които се перчат с познанията си, са искрено противни и постоянно надути.

Агресивната
Има колежки, които одобряват всичко персонално, наскърбяват се, цупят се, карат се, покачват звук, заплашват, даже са склонни да стигнат до душевен и физически тормоз по отношение на сътрудниците си. Да, не се майтапим. Другото, което не вършим, е да не ти пожелаваме такава в непосредствена непосредственост. Или просто ще те посъветваме: бягай!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР