Докато внесените от правителството 14 законопроекта не бъдат приети, няма

...
Докато внесените от правителството 14 законопроекта не бъдат приети, няма
Коментари Харесай

Пеканов: Няма да има пари по Плана за възстановяване, докато не се приемат 14 закона

Докато импортираните от държавното управление 14 законопроекта не бъдат признати, няма да има второ заплащане по НПВУ ".

Това сподели пред публицисти вицепремиерът Атанас Пеканов след конференция в НДК, представен от Българска телеграфна агенция.

Той отхвърли да разяснява дали ще остане в идващ екип на служебно държавно управление: " Нека да забележим и да не спекулираме, в идващите дни ще разберете всичко ".

България продължава да извършва НПВУ със своите вложения и промени в тези области, които не са наранени от решението на Народното събрание във връзка с декарбонизацията.

В същото време от нас се чакат и промените. Част от тях са в Народното събрание от месеци. Надявам се в последните дни на този парламент да бъдат гледани законите за промените по повод върховенството на закона и за механизма за отчетност на основния прокурор. Това от години се споделя на България, а ние не го вършим. Темата беше придвижена от министъра на правораздаването Крум Зарков в Народното събрание. Тези закони би трябвало да ги приемем, за какво те ще ни оказват помощ и за приемането ни в Шенген, сподели Пеканов.

" По НПВУ ще получаваме пари, когато реализираме резултати. Служебният кабинет внесе в Народно събрание 14 законопроекта, от тях са признати три за три месеца. Докато законите не бъдат признати, ние не можем да желаяме второто заплащане по НПВУ ", сподели Пеканов.

 

" Надявам се това или идващото Народно заседание да одобри законите рано или късно ", сподели Пеканов. " Когато свършим всички 66 ограничения, в това число тези 14 законови промени, ще можем да желаяме идващото заплащане по НПВУ ", добави той.

" По отношение на решението на Народното събрание за декарабонизацията, Министерството на енергетиката ще изпрати на Европейска комисия обосновано искане по какъв начин да заложим реалистични цели в Плана ", сподели вицепремиерът.

" Ние работим и по третото заплащане по НПВУ – такава мярка да вземем за пример е законопроектът за механизма за отчетност на основния прокурор. Той към този момент е в Народно събрание и в случай че има един закон, който да одобри Народното събрание, би трябвало да е този ", съобщи Пеканов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР