Докато Възраждане създават несъществуващи проблеми и спират неслучваща се в

...
Докато Възраждане създават несъществуващи проблеми и спират неслучваща се в
Коментари Харесай

Лена помете Диона

Докато " Възраждане " основават несъществуващи проблеми и стопират неслучваща се в учебно заведение агитация, родни “инфлуенсъри " пропагандират по изключително безконтролен метод “шмъркане " на нова енергийна напитка като “напълно безвредна и здравословна ".

Това написа във Facebook Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ", откакто рекламата на певицата Диона провокира бурни публични мнения.

" Рекламата явно е сполучлива, тъй като всички обществени мрежи са залята с нея.

Само че енергийните питиета не са здравословни, нито безвредни, изключително за деца и подрастващи. Проучванията сочат, че потреблението на енергийни питиета води до високо кръвно, сърдечносъдови проблеми, главоболие, стрес и хиперактивност.

Според данни за 2014 година младежите у нас, в това число децата от 8 до 12 клас одобряват такива питиета 5 пъти седмично, а от този момент се следи нарастване на потреблението, като тук-там търсенето е по-високо от това на бутилирана вода.

Заедно с сътрудника Васил Пандов незабавно ще изпратим следните въпроси към способени институции, с цел да разберем дали и какви са съществуващите опасности за подрастващите по отношение на този нов артикул, рекламиран по меко казано противоречив и безконтролен метод:

- към Министерство на вътрешните работи: Спазва ли се възбраната за продажба на енергийни питиета, в това число на този нов артикул, на малолетни (въведена в 49ото Народно събрание)? Как се управлява продажбата им в интернет?

Кои са каналите за разпространяване на този артикул и съответстват ли с такива на наркотични и други неразрешени субстанции?

- към БАБХ: тествана ли е сигурността на този артикул? Какви съставки съдържа и има ли риск от тяхната приложимост посредством поемане през носа?

- към Министерство на здравеопазването: какви опасности крие използването на този новаторски артикул? Специфичният метод за приемането му може ли да способства към поощряване на използването на неразрешени наркотични субстанции и на развити зависимости?

Мярка в битката със зависимостите минава и през вярно здравно обучение в учебно заведение.

Това са тематиките и проблемите, на които би трябвало да търсим решения, в случай че желаеме да предпазим децата на България ", написа още Бориславова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР