Джини Томас и консервативните активисти работиха заедно, за да експлоатират Решение на Citizens United: Доклад

...
Докато Върховният съд се подготвяше да вземе решение по делото
Коментари Харесай

Докато Върховният съд се подготвяше да вземе решение по делото на Citizens United, което определи парите като политическа реч, Джини Томас — съпруга на съдия Кларънс Томас — заедно с консерватора активисти бързо и тихо подадоха документи за създаване на точно този тип група с нестопанска цел, която ще се възползва от решението, съобщава.

През следващите години, според Politico, Томас работи в тясно сътрудничество с лидера на федералисткото общество Леонард Лео, за изгради консервативно движение, което да подхранва промени в съдебната система и да помогне за отмяната на законите относно абортите, положителните действия и други въпроси, важни за дясното крило.

„Джини наистина искаше да изгради организация и да бъде лидер на движението ”, каза източник, запознат с нейното мислене по това време, пред Politico. „Леонард [Лео] щеше да бъде проводникът на това.“

Голяма част от това стана възможно чрез финансиране от обсебения от нацистите милиардер Харлан Кроу. Кроу, който позорно колекционира картини на Хитлер и нацистки сувенири, наскоро беше в новините за това, че е давал грандиозни услуги на семейство Томас, включително плащането на сметката за обучението на техния прав племенник, закупуването на къщата, в която е живяла майката на Кларънс Томас, и разкошните плащания ваканциите, на които Томас се радваха. Правосъдието е подложено на проверка за връзката му с Кроу поради пропуска му да докладва ваканциите и другите подаръци в финансовите си декларации пред съда.

Кроу предостави първоначалните дарения за Liberty Central, групата Томас и Създаден от Лео, това беше сред първите от това, което Politico описва като „мрежа от групи за милиарди долари, повечето от които са регистрирани като освободени от данъци благотворителни организации или организации за социално подпомагане“. Целта на Liberty Central беше да се бори с редица усилия от ерата на Обама, включително реформата в здравеопазването. Когато групата и нейното ръководство станаха публични, Томас беше принудена да прекъсне връзките си с групата. Но тя веднага създаде консултантски бизнес с печалба с подобно име, Liberty Consulting. След това Лео използва освободена преди това от данъци група, Judicial Education Project (JEP), за да плати на Томас сума, подобна на тази, която Liberty Central й е платила. JEP по-късно ще представи редица бележки на amicus до Върховния съд, застъпвайки се за консервативни каузи.

Въпреки че групи като JEP трябва да се съсредоточат предимно върху благотворителни усилия, Politico съобщава, че не е ясно какви благотворителни услуги е предоставил Томас, дали тя е получила справедлива пазарна стойност за услугите си или дали е била квалифицирана да предоставя тези услуги.

„Истинският въпрос тогава е „какво е квалифицирана да прави Джини Томас, за какво са й платили , и дали беше справедлива пазарна стойност?“ Лора Соломан, данъчен адвокат от Пенсилвания, която работи с много освободени от данъци благотворителни групи, каза пред Politico.

Медията също разкри несъответствия и нередности във финансовите отчети на JEP към IRS, отбелязвайки наред с други странности, че през година, в която Wellspring Committee (група, в която участва Лео) твърди, че е дарила $136 000 на организацията, JEP съобщава, че е получила по-малко от $50 000 дарения.

Още от Rolling Stone

Разследването разкрива повече от неразкритите безплатни подаръци на Кларънс Томас от Wealthy Pals

Sen. Уайтхаус: Съдиите от Върховния съд са в „зона без факти“, „свободна от етика“

Консервативният активист призова името на Джини Томас да бъде премахнато от документите за фактуриране: доклад

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти, ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР