Докато в Народното събрание тече дебат по внесения от БСП

...
Докато в Народното събрание тече дебат по внесения от БСП
Коментари Харесай

Борисов прие двама посланици посред дебата за вота на недоверие към кабинета му

Докато в Народното събрание тече спор по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление, а партията изрази неодобрение, че министър председателят не е в пленарната зала, Бойко Борисов се срещна с посланиците на Русия и Турция. Това се вижда от известия на държавната осведомителна работа.

По време на диалога с посланика на Турция Хасан Улусой двамата с Борисов са били на едно мнение, че разговорът сред държавите-членки на Европейски Съюз и Турция би трябвало да бъде нормализиран в подтекста на съгласие и рационални решения.

Премиерът Борисов и дипломат Улусой разискали и подготовката и организацията на идната среща сред ръководителите на водещите европейски институции и Турция. За нея се разбра при визитата на канцлера Ангела Меркел през уикенда в София. Очаква се в срещата във Варна да вземат участие министър председателят Бойко Борисов, ръководителят на Европейската ковисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни във Варна. Меркел уточни, че това е добър късмет да се приказва с турския президент Реджеп Тайип Ергодан " по всички въпроси, които ни вълнуват ".

Борисов и Улусой са разискали и възобновяване на духовни здания на територията на двете страни - въпрос, който Борисов разиска и с турския президент Ердоган при откриването на обновената черква " Свети Стефан " в Истанбул в средата на месеца.

С посланика на Русия Анатолий Макаров Борисов разискал развиването на двустранните връзки. Като области от съвместен интерес бяха посочени енергетиката и туризма.

 Кадър от срещата с посланика на Турция Хасан Улусой.
© Преслужба на Министерски съвет

Кадър от срещата с посланика на Турция Хасан Улусой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР