Докато в Москва текат парламентарни дебати за приемането на закон

...
Докато в Москва текат парламентарни дебати за приемането на закон
Коментари Харесай

По нареждане на Путин психиатри ще изследват ЛГБТ-общността в Русия

Докато в Москва текат парламентарни диспути за приемането на закон за възбрана на промяната на пола, стана ясно - от думите на министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко, че по предписание на президента Владимир Путин следва основаването на специфичен институт за проучване на държанието на ЛГБТ-хората. Този институт щял да учи от психиатрична позиция постъпките на тези, чиито полови показа не дават отговор на " действителността ", написа

Според изданието " Медуза ", което се базира на представители на ЛГБТ-общността, " заявката на Мурашко може да е индикация за това, че в Русия желаят да вкарат насилствена конверсионна терапия - комплекс от псевдонаучни насилствени психически и физически практики, благодарение на които " да се излекува " нехетеросексуалната ориентировка ".

Руските депутати разискват от 30-и май насам законопроект за възбрана на промяната на пола. Той е импортиран от 360 народни представители, в това число от представителя на Думата Вячеслав Володин. На 14-и юни законопроектът бе признат на първо четене.

По думите на Мурашко, съветското министерство на опазването на здравето счита за неприемлива промяната на пола единствено заради персоналното предпочитание на индивида - такава интервенция трябвало да се предприеме единствено въз основата на решение на " консилиуми на високо равнище ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР