Докато в момента текат последните епизоди от първия сезон на

...
Докато в момента текат последните епизоди от първия сезон на
Коментари Харесай

Радина Боршош в ролята на момче, болно от рак

Докато сега текат последните епизоди от първия сезон на " Алея на славата ",, която е в ролята на фурията в кухнята Али, към този момент е на прага на нова театрална премиера. И в нея ще я забележим в една доста друга светлина.
 Радина Боршош в
Хаос в кухнята – по какъв начин Радина Боршош стана Али от " Алея на славата "

Актрисата за присъединяване си в сериала, за приликите сред двете специалности и за скъпите уроци от Стефан Данаилов

През последните месеци актрисата репетира представлението " Оскар и розовата дама ", в което, както името допуска, тя ще влезе в ролята на Оскар - 10-годишно момче, болно от рак. Розовата дама пък ще бъде изиграна от Мария Стефанова.

Премиерната режисура на Театър 199 " Валентин Стойчев " е по едноименната книга на Ерик-Еманюел Шмит - създател, който вълнува с настоящи и екзистенциални тематики. В романа " Оскар и розовата дама " той слага един от въпросите, които вероятно всеки човек в даден миг от живота си си е задавал: " Ако Бог съществуваше, то за какво тогава страдаме? "
 Снимка 646943

В историята тази мисъл идва в живота на едно болно 10-годишно момче, което се пита дали Господ може да помогне. Отговорът то намира в писмата, които написа в търсене на връзка с вярата. В тях споделя за срещите си с вълшебната бабичка, която е била... кечистката. Че кой да допусна, че Розовата дама може да е била същинско чудовище на кръга...? Но момчето споделя също и за най-красивото момиче в болничното заведение - Пеги Блу.

И по този начин, както децата пишат писма до Дядо Коледа, по този начин и Оскар адресира своите изповеди. Само че те не са за Лапландия, а за незнаен адрес до отвъдното.
 Снимка 646942

Темата за духовното е значима в творчеството на създателя на пиесата Ерик-Еманюел Шмит. Той демонстрира интерес към нея до момента в който е в Сахара, когато е към момента е студент по философия. Тогава той усеща, че може би е изгубил посоката, в която би трябвало да върви. За миг се ужасява, само че единствено момент по-късно усеща до себе си наличие - такова, което трансформира живота му напълно.

Световните религии са наранени и в друга книга на Шмит - " Господин Ибрахим и цветята на Корана ". Тя също получава акомодация за сцена и години наред се играе в Народния спектакъл.

" Оскар и розовата дама " обаче ще можем да гледаме на сцената на Театър 199 " Валентин Стойчев " под режисурата на Стефан Спасов. Сценографията на постановката е дело на Нина Пашова, музиката - на Милен Кукошаров, а преводът - на Снежина Русинова-Здравкова.
 “Бик ” с режисьор Владислав Стоименов с премиера на сцената на РЦСИ Топлоцентрала
Човекът като едно диво животно и неговата игра на мощ и уязвимост

“Бик ” на сцената на Топлоцентрала

Премиерата на " Оскар и розовата дама " е на 22 декември от 19:30 ч. в Театър 199 " Валентин Стойчев ". Следващите дати за представлението са 27 декември и 8 и 24 януари, а повече информация за него има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР