Докато в Мелбърн се решава съдбата на титлата от Откритото

...
Докато в Мелбърн се решава съдбата на титлата от Откритото
Коментари Харесай

Джокович на по ракия с патриарха, а след това пее за Косово в Будва


Докато в Мелбърн се взема решение ориста на купата от Откритото състезание на Австралия, а Рафаел Надал е на ръба на историята, един от най-големите му съперници - Новак Джокович, се радва на домакински уют и любовта на почитатели и управници от някогашните югославски републики.

Тенисистът беше депортиран от южния континент, откакто визата му беше анулирана, а локалните управляващи обявиха, че той предизвика настроения срещу имунизацията. Ноле се прибра у дома преди повече от седмица, а оттогава всяка негова крачка се следи под лупа.
View this post on Instagram




Вчера (27 януари) Джокович и родителите му се появиха в най-големия сръбски храм - Свети Сава в Белград. Те уважиха едноименния светец и получиха причестяване. След това Сърджан Джокович се похвали, че фамилията е посрещнало самия патриарх Порфирий. Масата е отрупана богато, както дава отговор на подобен висок посетител.

След това Новак още веднъж се насочи към Черна гора. По-рано през днешния ден (28 януари) той беше разгласен за почетен жител на един от най-привлекателните градове на адриатическото крайбрежие - Будва.



В интернет пък се появи малко видео от вечерята преди този момент. На него се вижда, че Джокович на драго сърце припява ария за Косово. " Ой, Косово, Косово " е ария, отдадена на Видовден - денят, в който на Косово поле се срещат османската и сръбската войска през 1389 година


Заради сходни сръбски песни Джокович си навлече гнева на косовските управляващи през 2020 година Повечето от текстовете към тези мелодии показват най-новата страна в Европа като изконно сръбска и бяха употребявани и по време на войната в завършек на ХХ век, след която Косово въпреки всичко извоюва своето обособяване от тогавашна Югославия. Сърбия и няколко европейски и международни страни, измежду които са Испания, Русия, Румъния, не престават да не признават страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР