Докато управлява служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, България

...
Докато управлява служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, България
Коментари Харесай

Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

Докато ръководи служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, България няма да изпраща на Украйна въоръжение като изтребители, зенитно-ракетни комплекси и танкове.

В това бе безапелационен президентът откакто взе присъединяване във конгрес, проведен от Центъра за проучване на демокрацията на тематика " Антикорупция и национална сигурност ". Припомняме, че в понеделник от Брюксел военният министър Димитър Стоянов съобщи, че страната ни не приготвя изпращане на въоръжение на Украйна, за което прикани Европейската комисия.

" България ще поддържа европейски дипломатически старания за възобновяване на мира. И до момента в който ръководи служебното държавно управление, България няма да дава на Украйна нито своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори ", отсече президентът.

Румен Радев прикани и партиите, явяващи се на следващите предварителни избори на 2 април - занапред да заявят дали ще работят за реализиране на мир или в противен случай - за удължение на войната.

Решението на България да не се съобрази с апелите на Европейска комисия е " суверенно решение ", счита още президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР