Докато Украйна остава извън НАТО, ще има риск от повтаряща

...
Докато Украйна остава извън НАТО, ще има риск от повтаряща
Коментари Харесай

Кулеба: Докато Украйна остава извън НАТО, ще има риск от повтаряща се руска агресия

" Докато Украйна остава отвън НАТО, ще има риск от повтаряща се съветска експанзия против страната ", съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от ДПА.

" Всичко е допустимо, когато има политическа воля ", сподели нощес 42-годишният министър в изявление пред телевизия Си Ен Ен. Първият посланик на Украйна даде за образец неотдавнашното приемане в НАТО на Финландия, което по думите му до неотдавна е било нещо немислимо.

В публикация, оповестена от сп. " Форин Афеърс ", Кулеба прикани държавите-членки на НАТО " да спрат с оправданията и да задвижат процеса ".

Той напомни срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година, на която на Украйна към този момент беше предоставена вероятност за присъединение. На идната среща на върха на пакта в литовската столица Вилнюс през юли Киев чака да получи съответни задължения за участието си във военния алианс.

Засега обаче няма направена точна времева рамка за присъединението на Украйна към НАТО и сходна стъпка се счита за малко евентуална преди завършването на войната с Русия, показва ДПА. Москва оправда нашествието си в Украйна, почнало преди повече от 14 месеца, с изказванието, че желае да предотврати влизането на съседката си в Северноатлантически алианс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР