Докато Украйна обмисля как да привлече допълнителни 4,5 милиона работници,

...
Докато Украйна обмисля как да привлече допълнителни 4,5 милиона работници,
Коментари Харесай

На украинските бежанци беше предложено да останат завинаги в Канада

Докато Украйна обмисля по какъв начин да притегли спомагателни 4,5 милиона служащи, с цел да възвърне страната, Канада ще започва стратегия тази есен, която ще разреши на някои украински бежанци да живеят и работят в тази страна за непрекъснато. Това съобщение се появи на уеб страницата на канадското държавно управление.

Кой може да употребява програмата

Известно е, че единствено тези украински жители, които дават отговор на избрани критерии, ще могат да се причислят към програмата. Например:

придобиване на статут на краткотрайно престояване в Канада;
живеят в страната с един или повече членове на фамилията.

Властите на страната ще започват самата програма на 23 октомври тази година.

" Ние ще въведем непрекъсната поддръжка за тези, които желаят да останат в Канада със фамилията си вечно. От 23 октомври 2023 година непрекъснато престояване ще бъде предоставено на тези, които са избягали от противозаконното навлизане на Русия ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че до 31 март 2024 година украинците с виза CUAET ще могат да влизат в Канада, като употребяват специфични ограничения. При влизане краткотрайните поданици ще могат да аплайват за удължение на престоя си в Канада до три години въз основа на:

разрешителни за обучение;
отворени разрешителни за работа.

„ Те също по този начин ще имат достъп до услуги за презаселване като езиково образование и услуги за претовареност “, сподели държавното управление.

Плащания за украинци в Канада

Украинските бежанци, идващи в Канада, ще получат еднократна финансова помощ от към 2400 $ (3000 канадски долара). Възрастните украинци имат право на еднократно заплащане, а децата под 17 години получават спомагателни 1500 канадски $ (1200 долара).

На заплащания могат да разчитат единствено жителите:

с годно позволение за работа или обучение;
с позволение за краткотрайно пребиваване;
които вземат участие в програмата за незабавна имиграция CUAET.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР