Докато украинската армия се надява на военна подкрепа и финансиране

...
Докато украинската армия се надява на военна подкрепа и финансиране
Коментари Харесай

Мирен жител на границата на Украйна: с Русия воюват не украинците, а Америка

Докато украинската войска се надява на военна поддръжка и финансиране от Запада, хората в районите, граничещи с Русия, виждат обстановката по друг метод, оповестява немският ефирен канал ZDF. По думите на един от локалните поданици, Украйна „ нищо не е не запомнила “ нито в НАТО, нито в европейските алианси, а войната против Русия в действителност се води от Съединените щати.

Контролно-пропускателен пункт в средата на откритото поле - общата граница сред Украйна и Русия е почти 2 хиляди километра. Граничният патрул на украинската войска всяка вечер прави обход по новия предпазен вал. Той би трябвало да задържа танковете и бойните машини, в случай че Русия в действителност реши да извърши военна инвазия. Сезонът е подобаващ: земята е замръзнала и твърда като асфалт - идеална почва за съветските танкови колони.

РОМАН ТКАЧ, офицер за връзки с медиите на граничния отряд на Сумския регион: Разбира се, това няма да спре врага. Но ще ни помогне да го задържим най-малко за известно време.

Тук никой не изпитва боязън, твърдят ни те. Просто това е войната. Но няколко часа преди този момент, сме в Средина-Буда, дребен град с население от 7 хиляди поданици. На по-малко от 50 метра от съветската граница, от украинска страна, се намира домът на Михаил и брачната половинка му Людмила. Те реагират на страха с черен комизъм.

МИХАИЛ, локален гражданин: Оттук ще виждаме по какъв начин руснаците и украинците се обстрелват един различен. Но ние ще застанем тъкмо по средата, тъй че нищо няма да ни удари.

Тук живеят доста просто. Отдавна нямат работа, а в този момент настъпи и тази невъзможност. Опитът да се изясни всичко в тази обстановка става благодарение на водка – лично произвеждане.

МИХАИЛ: Не Украйна води война против руснаците, а американците водят война против Русия.

От позиция на Михаил, Украйна не е не запомнила нищо нито в НАТО, нито в европейските алианси и няма какво да търси там. Той счита, че Украйна също носи отговорност. В последна сметка тя също е подготвена да насочи оръжието си против Русия. Така че не е изненадващо, че Путин струпва въоръжения.

МИХАИЛ : Идваш при мен с война, а аз какво да върша? Ще се пазя! Това би трябвало да бъде ясно и на американците, и на европейците.

Връщаме се на контролно-пропускателния пункт. За разлика от доста локални поданици, украинските военни се надяват на финансиране и военна поддръжка от Европа и Америка, тъй като знаят, че единствено благодарение на Запада ще могат да се опълчват на Путин, в случай че в действителност се стигне до офанзива.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР