Докато татуировките продължават да бъдат тенденция, по която се увличат

...
Докато татуировките продължават да бъдат тенденция, по която се увличат
Коментари Харесай

Колко опасни могат да бъдат наистина татуировките

Докато татуировките не престават да бъдат наклонност, по която се увличат хора от целия свят и от разнообразни генерации, в това време не стопират проучванията и контролът поради заплахите, които крият употребяваните химикали. Така да вземем за пример през 2022 година, след предизвестия на регулаторите, Европейският съюз наложи възбрана на два типа постоянно употребявани зелени и сини мастила.
 Възможно ли е изкуственият разсъдък да размени и татуистите
Възможно ли е изкуственият разсъдък да размени и татуистите

И какви са отрицателните аспекти от това

В Съединени американски щати пък татуировките са контролират като козметичен артикул, което значи, че в множеството случаи съставките за тях не е нужно да бъдат одобрявани от Администрацията по храните и медикаментите (FDA) преди приложимост.

След като обаче сред 2003 година и 2023 година са били осъществени изземвания на мастила за татуировки, нечисти с разнообразни микроорганизми, някои от които криещи опасности от съществени инфекции, организацията е издала план с насоки за производителите и дистрибуторите на мастила за татуировки.

Целта е обстановките, при които мастилото за татуировки може да се замърси с микроорганизми и да е евентуално нездравословно за здравето, да бъдат разпознавани по-лесно.
 Снимка 656085

Най-актуалното извършено, обвързвано с татуировките, е правено също в Съединени американски щати и е първо по рода си, защото се концентрира върху пигментите в мастилата. А резултатите от него се оказват стряскащи.

Анализът на 54 мастила, които нормално се употребяват в студиата за татуировки в страната, демонстрира, че 45 от тях съдържат неизброени добавки или пигменти, в това число химикали, за които е известно, че са свързани със съществени опасности за здравето.

Според откривателите от университета в Бингамтън най-често срещаната добавка е полиетилен гликол - съединяване, за което опасенията са, че може да аргументи остра бъбречна непълнота.

Няколко мастила пък съдържат 2-феноксиетанол, който във високи дози има токсични резултати. Сред тях са раздразнение на белите дробове и черния дроб, както и увреждане на бъбреците и нервите.
 Керстин Тристан - тя е на 56, към този момент е баба и харчи всичките си спестявания, с цел да татуира цялото си тяло
Тя е на 56, към този момент е баба и харчи всичките си спестявания, с цел да татуира цялото си тяло

Шарената история на Керстин Тристан

По думите на американските откриватели задачата им не е да тревожат хората, а да усилят прозрачността към известните артикули, употребявани в студиата за татуировки, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР