Докато шофьорите разсъждават по начина на мен това не ми

...
Докато шофьорите разсъждават по начина на мен това не ми
Коментари Харесай

Притеснително проучване: Хиляди биха се качили зад волана пили

Докато водачите разсъждават по метода " на мен това не ми се случва ", ние ще продължаваме да виждаме безразсъдно държание на пътя. Това разяснява в " Събуди се " специалистът към ДА " Безопасност на придвижването по пътищата " инж. Иван Петков.

" Когато приказваме за по-леките произшествия, съществена причина е разсейването. Хората най-често поглеждат телефона си. Тези няколко секунди се наслагват във времето, в реакцията и може да настъпи случай ", добави той.

По думите му пътищата в България са надалеч от положението, в което би трябвало да бъдат. " И администрацията несъмнено има какво да направи по въпроса. Не са една и две инспекциите, при които ние сме установявали дефекти във връзка с организация и осъществяване ", добави инж. Петков.

Той разяснява статистиките за пияни и дрогирани водачи на пътя: " Хората не разсъждават, използват алкохол и неразрешени субстанции и се качват зад кормилото. Така заплашват освен себе си, само че и близките ", посочи специалистът.

Скоро е завършил пилотен план, целящ да изследва какъв брой индивида са склонни да се качат в колата, откакто са използвали алкохол: " Бройката е страшна. На пътя хиляди хора биха се качили в колата, с цел да карат. Това е единствено питане - представете си какъв брой не са били почтени ", добави инж. Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР